Meer over mij

Hi, all! Ik ben Annette van der Linden en ik woon samen met mijn vriend in Hoorn. Hoorn is een snoezige stad vlakbij Amsterdam, waar ik als creatief DTP'er werkzaam ben. Daar ga ik heen met de trein en dat vind ik heerlijk. Ik hoef nergens op te letten. Muziek in en gaan met die banaan. Wat ook een voordeel is aan de trein, ik kan rustig mijn make-up nog even doen. Dat betekent weer dat ik 's ochtends iets langer kan blijven liggen. Ideaal toch? 

 

Voor diegene die mij nog niet kennen: ik ben een erg nuchter persoon. Behalve in het weekend dan natuurlijk. Ik hou van duidelijkheid en als ik iets niet wil, dan gebeurd het meestal ook gewoon niet. Oja, en soms een emotioneel wrak. Dit klinkt allemaal wel aardig simpel volgens mij.

 

Soms is het leven even niet zo simpel en dan moet je er iets aan doen. En dan vooral er over durven praten. Ik denk zelf altijd wel dat ik het kan. Net als Pipi Langkous, weet je wel. Ook als het niet zo makkelijk is, wanneer je het probeert ben je al op de goede weg. Want als je faalt, is het gewoon niet voor jou bestemd en weet je dat je iets anders moet gaan doen.

 

Of gewoon op een andere manier.  En ja, er zijn tal van manieren. En dan heb ik het eigenlijk over van alles. Opleiding, je carrière, vrienden, huisje boompje beestje... 

 

Even een blog maken bijvoorbeeld. De reden vertel ik in mijn eerste blog (lees deze hier!), maar ik vind dat de communicatie altijd beter kan. En dat heeft denk ik niet per se met de smartphones te maken. Ik merk het gewoon om me heen. 

 

Knopen doorhakken enzo. Ik ben er zelf ook een van. Ik ben zo iemand die liever niks zegt dan alleen maar onzin aan het lullen is. Maar er zijn zo veel verschillende dingen om over te durven praten. Mensen hebben denk ik de neiging om alleen te vertellen wat er allemaal zo goed is aan het leven, terwijl we er ook voor elkaar zijn als het even niet zo goed gaat of als je iets geks beleeft. Er zijn altijd wel dingen die andere mensen herkennen en je misschien wel advies kunnen geven of je simpelweg kunnen steunen.

 

Ik vind dat we meer moeten durven praten, inclusief mezelf.

 

So, here we go.